Huisartsenpraktijk Amsteldorp

A.G. Voncken

Middelhoffstraat 4
1097 NK Amsterdam
Voor spoed bel 020 665 75 63
E-consult Herhaalrecepten Wilt u zich bij ons inschrijven? Contact Patientenomgeving

Corona vaccinatie

Vaccinatie nieuws:
Eind deze week of begin volgende week ontvangt iedereen geboren in 1956 tot en met 1960 een oproep voor een corona vaccinatie. Ook de mensen met een BMI van meer dan 40 krijgen een oproep.
Wij zullen op vrijdag 9 april vaccineren in de Hofkerk, Linneaushof 94. Neem de oproep mee, legitimatie en een mondkapje.


Helaas kunnen wij niet makkelijk een andere afspraak maken, aangezien de vaccins uit flacons komen waar er 11 tegelijk uitgehaald moeten worden. Qua tijd is er evt wel iets te schuiven.


Wij gaan vaccineren met het AstraZeneca vaccin. Het Astra Zeneca vaccin is de laatste tijd negatief in het nieuws geweest. Inmiddels is bekend dat het gaat om een zeer zeldzame auto-immuun trombose. Het is veilig bevonden, ook voor mensen die een trombose hebben doorgemaakt, zowel voor trombose van de aders zoals diepveneuze trombose of longembolie, als ook voor bloedpropjes bij vaatverkalking zoals hart- of vaatziekten. Alleen patienten die een HIT, een Heparine geinduceerde trombocytopenie hebben doorgemaakt moeten een ander vaccin krijgen. Dr Voncken vindt het veilig om de Astra Zeneca injectie te nemen.


Het is  niet mogelijk om om een ander merk vaccin te vragen. Wij hebben alleen AZ geleverd gekregen. Als u de prik niet wil ontvangen wordt u helaas niet gevaccineerd. Het kan zijn dat er aan het einde van het vaccinatieproces toch nog een mogelijkheid is voor vaccineren, maar nu is nog onduidelijk of dat kan en met welk middel. Het kan dan nog maanden duren voordat u aan de beurt komt.


Gezien de hoeveelheid besmettingen op dit moment en verdrietige situaties die wij helaas elke dag zien is ons dringende advies om dit vaccin wél te nemen.


Heeft u nog vragen dan kunt u de antwoorden vinden op coronavaccinatie.nl. Heeft u na het na het lezen van deze informatie nog vragen dan kunt u ons bellen.